Kuinka edistää yksilöllistä hyvinvointia? Seminaari varttuneiden hyvinvoinnista 13.9.2022

Pääkaupunkiseudun Akateemisten Naisten järjestämässä seminaarisarjassa puhujavieraamme tarkastelevat hyvinvointia elämänkaaren eri vaiheissa. Syyskuussa on vuorossa Kvinnliga Akademiker i Helsingforsin järjestämä seminaari, jonka aiheena on varttuneiden hyvinvoinnin edistäminen. 

Seminaarin puhujavieras MMT Erja Rappe työskentelee vanhempana tutkijana ja tutkimuskoordinaattorina Ikäinstituutissa sekä dosenttiopettajana Helsingin yliopistossa. Erja kertoo meille, kuinka terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta voidaan edistää. Hän tarkastelee myös, millä tavoin ympäristö, erityisesti luonnonympäristö, on yhteydessä hyvinvointiin. Lisäksi hän esittelee tutkimukseen perustuvia keinoja, joiden avulla jokainen voi vaikuttaa elämänlaatuunsa.

Välmåendeseminariets föredragshållare AFD Erja Rappe
Erja Rappe, kuva: Siri Sipilä

Seminaari järjestetään tiistaina 13.9.2022 klo 18.00–19.30 tiedotus- ja kulttuurikeskus Luckanissa, Yrjönkatu 27, Helsinki. Ilmoittaudu seminaariin tästä.

Seminaarin kieli on ruotsi, mutta kysymyksiä voi esittää myös suomeksi. Kahvitarjoilu ennen seminaaria kello 17.30. Lämpimästi tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan siitä, kuinka jokainen meistä voi edistää omaa hyvinvointiaan!

Seminaarin järjestää Kvinnliga Akademiker i Helsingfors r.f. Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteessa kvak.helsingfors(a)gmail.com tai puhelimitse järjestön sihteeriin Ulla Nybergiin, puh. 050 563 5035.

MMT, dosentti Erja Rappe työskentelee vanhempana tutkijana ja tutkimuskoordinaattorina Ikäinstituutissa sekä dosenttiopettajana Helsingin yliopistossa. Hän on erikoistunut asumisen kysymyksiin, erityisesti ikäihmisten terveyttä ja toimintakykyä tukevien ikä- ja muistiystävällisten asuinympäristöjen kehittämiseen. Hän on myös luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutusten asiantuntija ja väitellyt viherympäristöjen vaikutuksesta ikääntyneiden koettuun terveyteen. Erja toimii hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämisen asiantuntijana ministeriöiden työryhmissä sekä tutkimus- ja kehittämishankkeissa. 

Suomen Akateemisten Naisten Liitto – Finlands Kvinnliga Akademikers Förbund ry. viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlaansa. Hyvinvointia elämänkaaren eri vaiheissa käsittelevä seminaarisarja on osa juhlavuoden ohjelma. Seminaarien järjestäjinä toimivat Akateemisten Naisten pääkaupunkiseudun paikallisyhdistykset: maaliskuun seminaarissa lapsiasiamies Elina Pekkarinen toi esiin lasten tilanteen (Helsingin Akateemiset Naiset ry.) ja toukokuussa tutustuimme PeD Kalle Vihtarin aikuisopiskelijoiden opintopolkuja ja uria koskevaan tutkimukseen (Espoon-Kauniaisten Akateemiset Naiset ry.). Syyskuussa syvennymme Erja Rappen johdolla varttuneiden yksilölliseen hyvinvointiin (Kvinnliga Akademiker i Helsingfors r.f.). Seminaarisarja päättyy lokakuussa teemailtaan Vantaa-Keravan Aluevaltuuston käynnistymisestä (Vantaan Akateemiset Naiset ry.).

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar